Art by Troili – A unique way of surrounding yourself with art
that brings energy to your everyday life.
Art by Troili – Vi skapar nya former av färg och form för ditt personliga uttryck.
Handtillverkade numrerade konst-kuddar • Eco print på 100% linnetyg med EDFA certifierade innerkuddar av dun.
Page headline: Konstnären // Bild Birgitta Troili

“Vår vision är att att ge plats för färger och personliga uttryck i vardagen. Alla Art by Troli produkter är unika, skapade med kärlek, och respekt för miljön och orginalmålningen. Varje kudde är numrerad och handtillverkad i Sverige.”

 

Page headline: Vad kunderna säger // Ingen bild

Vad kunderna säger

“Art by TROILI har skapat en helt unik kombination av spännande konst, smakfull design och fantastisk kvalitet. Extra roligt att få möjlighet att upptäcka konstnären Birgitta Troilis livsverk på detta sätt. ”

— Hilda Ljunghill Sweden

“Tack vare Art by TROILI har jag fått tillgång till ett helt nytt sätt att omge mig med ny konst som ger mig energi i min vardag”

— Anonym Italien

“Vilka kuddar, vilken konst! ”

— Amy

Page headline: Konstnären // Bild Birgitta Troili

När skapandet blir en drivkraft för livet

“hennes artisteri är tidlöst och öppnar dörren för många nya dimensioner. Varje lager avslöjar en tidigare epok av hennes artisteri. Hennes lek med färg i abstrakta målningar , och metoden, målning över målning, framskrapade med pensel och kniv, skapar en flerdimensionell känsla som lämnar mycket för fantasin att upptäcka.”

Birgitta Troili föddes I Stockholm 1934, och gav tidigt utrymmen för din kreativa passion. I sin ungdom hade don sin förts ateljé I källren vid faders snickarbänk, där hin experimenterade med keramik, textildesign och måleri. Hon lämnade Stockholm på mitten av 1950taler efter avslutad lärarutbildning. .

När hon hade slutfört det som förväntades av en ung kvinna på 50 talet, valde hon att bryta upp från Sverige för att följa sin livs dröm. Hon söker och kommer in på Accademia delle belle Arti i Rom.

Hon stannade och fortsatte att utvecklas sin passion förr konsten I nästan 20 år.

Tidigt 1970tal flyttade Birgitta, nu med familj tillbaks till Sverige.

Vad som till en början verkar föreställa en sak, förändras och nya detaljer kommer fram. Det är nästan som att sitta och titta på moln en solig dag.

Det mesta av Birgittas verk är oljemålningar, men hon har även producerat akvareller samt skulpturer i strandved och betong.

Page headline: Konst – ett levande uttryck // Bild Livia + Kuddar

Hur saknad efter någon blir ett nytt företag

Vad skulle hända om vi släppte traditionella idéer om var en oljemålning hör hemma? Om vi förvandlade oljemålningar, och flyttade ner dom från sin fasta plats på väggen?

Konst är levande, ett uttryck för själva livet, och borde därför få finnas I alla dimensioner av vår vardag.

Jag växte upp i ett konstnärshem. Tavlor (terpentin) och starka färger har alltid varit en självklarhet i mitt liv. Jag har själv valt att skapa. Min canvas är dock lite annorlunda. Jag köper och återställer hus och lägenheter och plockar fram deras själ. När jag är klar går jag vidare till nästa projekt.

Efter min mammas bortgång blev tillgången till ny konst, som fram till nu fyllts på och varit självklar i mitt liv, begränsad. När något som man tidigare tagit för givet inte längre finns, fylls man med längtan och saknad.

Jag ville hedra mammas livsverk och dela med mig av hennes oljemålningar som givit mig så mycket glädje, men på ett nytt sätt.

Jag tog ett sabbatsår och gjorde mycket efterforsking på hur idén skulle kunna förverkligas. Mina urvalskriteriter har varit mycket specifika både avseende produktion och materialval.

För mig har det viktigt att kuddarna – eller taddlar som blev mitt arbetsnamn – såg ut och att de till 100% återskapade målningarna. Jag ville att de skulle vara lokalproducerade och utförda som ett genuint hantverk. De behövde skapa lika mycket stolthet hos ägaren som hos konstnären.

Färgpalletten, som var ett signum i mammas tavlor var viktigt att återge. Materialet behövde se ut som en oljemålning, med en rå canvaskänsla på baksidan och en vacker tavla på framsidan.

Jag ville ha en 100% miljövänlig produkt, med en enkel och elegant stil. I dag producerar vi målningarna, som konstkuddar -eller taddlar- tavlor I kuddform.

Varje kudde tillverkas för hand i 100% miljövänligt linnetyg på beställning.

Tyget trycks i en särskild pigmenttryck teknik i Borås som gör tavlorna rättvisa.

Innerkuddar med fodral i 100% bomull och fyllning av 100% andfjäder/dun. Tillverkningen sker i Danmark och följer EDFAs (European Down and Feather Association) krav vilket är en standard för spårbarhet av dunplock och tillverkning. 

Varje Art of Troili produkt är unik, numrerad och säljs I en upplaga om 45 st.